Inloggen vrijwilligers en leden: Weedo.nu
Veiligheid

Wij van de Heemruiters vinden het belangrijk dat onze hallen veilig gebruikt worden. Hiervoor hebben wij veiligheidsregels opgesteld en is Manege Bartels in het bezit van het veiligheidscertificaat, uitgegeven door Stichting Veilige Paardensport voor hippische accommodaties.

Stichting Veilige Paardensport

Om de veiligheid binnen de paardensport te verbeteren is in 2001 Stichting Veilige Paardensport opgericht. Het doel van de stichting is om hippische accommodaties actief bezig te laten zijn met veiligheid.

Veiligheidscertificaat

Stichting Veilige Paardensport is in 2002 is gestart met het veiligheidscertificaat; hét teken dat een accommodatie voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport.

Ongevallenregistratie

Ook maken we gebruik van het online ongevallenregistratie dat is beschikbaar gesteld door Stichting Veilige Paardensport. Door de ongevallen met een paard of pony te registreren krijgen wij meer inzicht in de ongevallen die plaatsvinden en kunnen wij mogelijk preventieve maatregelen nemen om deze situaties zoveel mogelijk te beperken. Meld ongevallen in en rondom de manege daarom altijd aan het bestuur via de mail secrtetariaat@heemruiters.nl. Het bestuur zal dit vervolgens registreren in het online ongevallenregistratie.